(null)

För två veckor sedan skakades hela de lilla samhället om till dess innersta mitt, ett litet samhälle där min son går i skolan. Två unga mäns liv togs ifrån dem brutalt, en av den är kvar i fysisk form men hans liv kommer aldrig att bli sig likt och kanske är de just de han önskar, men jag  vet med all säkerhet att hans själ inte ville åt detta håll och att han idag mår fruktansvärt dåligt även sämre än han gjorde innan. En av dem har lämnat sin kropp för större uppdrag som inte går att utföra med en fysisk kropp att släpa på. De är precis så jag ser på de extremt tragiska som hände den fredag kvällen för två veckor sedan. Den psykiska ohälsan har igen skapat tragedi och cosmos plan går alltid som den ska, pojken som lämnade oss för blotta ögat var såklart klar med de begränsade jordelivet och fick med buller och bång lämna oss. Detta har skpat en masspsykos där människors hat vuxit så starkt att de ligger en dimma över hela samhället. Hatet mot pojken som gjorde sig skyldig till en annan pojkes kropp för alltid blev orörlig. Av alla jag mött som velat prata om de förskräckliga har jag inte fått ett enda händelseförlopp som stämmer med ett annat. Jag har inte fått klart för mig om de var en olyckshändelse eller ett vansinnes dåd. Inte heller har jag hört något om de fanns substanser med som påvekrats. Oavsett hur sanningen ser ut så skrämmer världen mig, mina grannar och FB vänner med hur de pratas och skrivs. 
Pojken som lämnade jordelivet beskrivs som en otroligt härlig kille, de har jag alltid hört.
Nu när han inte finns mer har han nästan blivit helgon förklarad i folkmun på byn.
Ska sanningen fram så fick jag en typ av Jesus känsla direkt när jag hörde vad som hänt.
Han lämnade oss för större uppdrag, svårt att se men jag känner de så starkt. 
Budskapet är starkt redan som de är, att bli dödad av en kniv i ett litet samhälle av en jämnårig, min son känner en kille som dött med en kniv i hjärtat. De är makabert och får mig att känna mig som om vi lever på vikingatiden. Vad jag känner i mitt hjärta vill denna händelse visa oss många saker.
1. Vi ska vara rädda om varandra! När de är konflikter och meningsskiljaktigheter ute i mörkret, i samband med substanser, psykiskohälsa. Lämna platsen, ta förnuftet till fånga och sov på saken innan du möter personen du är i konflikt med ta med din kompis där ifrån om de är hen som är i trubbel. Ta snacket i morgon. Alltid.
2. Världens högsta prioritet är att ta hand om vår hälsa och den psykiska hälsan lika mycket som den fysiska. Enda sättet att vi ska uppleva våra liv i harmoni är att finna oss själva i harmoni. Skapa självkärlek och egenvärde. Alla måste få hjälp som behöver den oavsett om man går in under någon diagnos eller inte.
3. Inför meditation i skolor, daghem och arbetsplatser. Hela sverige borde stanna kl 10 för 15 minuters meditation. 
4. För alla som pratar om att allt är invandrares fel, som drar alla människor över en kam, fick sig en ögonöppnare när denna tragedi även kan hända i ett svenne samhälle.
5. Den kärlek och omtanke som ägnats åt de som förlorat sitt barn och syskon. Den kärlek som ägnats åt pojken och hans anda är helt magiskt och fantastiskt fin. Jag önskar nu att denna kärlek kan omvandla allt hat som riktats till förövaren att de kan bli en vändning i förståelse för vilken oerhörd tragedi detta är för hans familj, vänner och hem. Alla behöver hjälp i detta.
6. Jag önskar att de blir ett varmare klimat i samhället, bland våra ungdomar och att vi föräldrar tar ansvar för hur vi agerer, talar och stöttar i de oerhört jobbiga som hänt. Men även fortsätter att lyssna och stötta. Hålla konversationen igång med våra ungdomar.
 
Vi är inte rädda om något inte ens våra barn, alla vuxna med eller utan barna bär ett ansvar att föregå med gott exempel för barn i dess omgivning men de flesta bär latheten och beroendet av att bekräfta oss själva genom ögonen och levern tar oss längre och längre ifrån varandra och våra barn.
 
Har du åkt flera gånger till samma ställe med bilen idag istället för att planera din resa?
Hur sjukt är de att åka 2 mil för att träna när jympa skorna står innan för dörren och vägar, skog och mark finns överallt?  Jag gör de men söker nu ett sätt att minska detta.
Har du läst på pasta paketet var din pasta är tillverkad?
om vi som enskild individ gör val för att minska transporterna för oss själva och vår föda kommer de att göra stor skillnad. Vi som konsumenter har makten.
Ok var pastan producerad i Italien? Välj kronfågel nästa gång för att gynna våra svenska bönder och äta närproducerat.
Måste du äta gurka och tomat när de inte är säsong?
Kan den typen av sallad ersättas med vitkål och morötter?
Läser du på var grönskakerna kommer ifrån?
Jag vet de är jävligt jobbigt att vara medveten, men de är dax nu, för varje liten kunskap så vet du till nästa gång du handlar.
 
Tänk om vi kunde bestämma att i största möjiga mål köpa livsmedel som tillverkats och transpoeterats inom Sverige.
Tänk om vi kunde handla på väg hem från jobbet istället för att även åka till stan på helgen?

TÄNK OM VI I STÖRSTA MÖJLIGA MÅN FÖRSTOD ATT DEN VIKTIGASTE SATSNINGEN AV ALLT ÄR ATT FÅ ALLA VÅRA MEDBORGARE ATT VERKA FÖR EN NY JORD, där alla med gott syfte kärlek och medmänsklighet får ta den plats den behöver. Vår bekräftelse till varandra blir sund och vi får känna oss behövda och respekterade. Att vi ALLA lägger undan dömande och jämförelse och vördar vårt unika jag där själen får verka i sitt rätta element.
Tänk om vi kunde vända trenden med den psykiska ohälsan för att se hur glädjen lyser i fler och fler människors ögon -de är då vi vet att ljuset sprids.